Kål med kantareller och brynt svampskum

koket.se
Kål med kantareller och brynt svampskum
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Kål med kantareller och brynt svampskum

13 ingredienser

30 m

Kål i mängder, kantareller, kålrabbi och brynt svampskum blir en festlig rätt i helgen.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 svartkål
  • 1 grönkål
  • 300 g spritärtor
  • 300 g bondbönor
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 1 kålrabbi
  • 400 g kantareller
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • vinäger
  • 1 citron
  • rapsolja

Gör så här

  1. Skär ner kål.
  2. Plocka och blanchera ärtor och bönor.
  3. Koka upp ättika med socker och vatten tills sockret har lösts upp. Lägg i kålrabbin.
  4. Smörstek svampen.
  5. Spara smöret från svampen, låt svalna och vispa ihop med ägg, vinäger och salt. Lägg såsen i en sifon.
  6. Vänd upp kålen i en panna med olja och avsluta med salt samt citronskal och citronjuice.