Gifflar med mandelmassa och nougat

Gifflar med mandelmassa och nougat
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Gifflar med mandelmassa och nougat

5 ingredienser

Smördegsgifflar med mandelmassa och nougat är det perfekta hemgjorda fikabrödet när gästerna är på ingående! /Kristina Eriksson
Receptet kommer från boken Kanelbullar och annat nybakat.

Receptet ger ca 15 gifflar.

Läs mer om Kanelbullar och annat nybakat

Ingredienser

  • 50 g nougat
  • 50 g mandelmassa
  • 1 förp smördeg, 250 g
  • 1 ägg, till pensling

Toppas med

  • strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv nougat och mandelmassa på grova sidan på rivjärnet.
  3. Rulla ut smördegen och skär den i 15 lika stora tårtbitar.
  4. Lägg 1 tsk nougat och 1 tsk mandelmassa där tårtbiten är som bredast.
  5. Rulla ihop till en giffel och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på strössel.
  7. Grädda i 10–15 minuter.