Snabba kardemummabullar

Snabba kardemummabullar
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Snabba kardemummabullar

9 ingredienser

Om någon skulle fråga mig efter min favoritkrydda så skulle jag absolut svara kardemumma. Med andra ord – de här ovanligt goda kardemummabullarna ligger mig extra varmt om hjärtat. /Kristina Eriksson - Recept från boken Kanelbullar och annat nybakat.

Receptet ger ca 14 bullar.

Läs mer om Kanelbullar och annat nybakat

Ingredienser

  • 1,5 dl rörsocker
  • 125 g margarin (eller smör)
  • 2 tsk kardemumma
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ägg, till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda råsocker och margarin eller smör smidigt i en bunke.
  3. Blanda kardemumma, bakpulver och vetemjöl i en djup tallrik.
  4. Blanda ner i bunken.
  5. Rör ner ägg och gräddfil.
  6. Rör så att allt blir precis blandat.
  7. Klicka i smeten i pappersformar.
  8. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  9. Grädda bullarna i 10–12 minuter.