Kantarellcrêpes med västerbottensost

Kantarellcrêpes med västerbottensost
Foto: Eva Hildén
Sara Begner
Sara Begner

Kantarellcrêpes med västerbottensost

17 ingredienser

30 m

Kantarellcrêpes med västerbottensost och citrusdressad rucola är en fräsch rätt som passar perfekt som lunch eller förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 600 g pannkakor
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 0,5 dl gräslök, finskuren

Svampstuvning

  • 500 g kantareller (eller annan svamp)
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök, strimlad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk kinesisk soja

Rucolasallad

  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk rosépeppar, smulad
  • 70 g rucolasallad

Gör så här

  1. Ansa kantarellerna till svampstuvningen. Hetta upp en stekpanna och stek kantarellerna i smöret. Tillsätt löken när svampen slutat vätska sig. Salta, peppra och stek ytterligare någon minut. Pudra över majsstärkelsen och rör om. Tillsätt mjölken under omrörning och låt puttra några minuter. Smaka av med soja.
  2. Fördela svampstuvningen på pannkakorna och vik ihop. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
  3. Blanda olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt, svartpeppar och rosépeppar i en bunke och vänd ner rucolan i dressingen.
  4. Toppa crêpsen med gräslök och servera med salladen.