Kantarellpasta med dill

Kantarellpasta med dill
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Kantarellpasta med dill

10 ingredienser

20 m

”Dill och kantareller är en vinnande kombination. Den här rätten är given under svampsäsongen och ett supergott att servera på kräftskivan om man önskar något matigt men inte har tid eller lust att baka paj.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta
  • 500 g kantareller
  • 2 msk smör, att steka i
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl kokvatten, från pastan
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 1 knippe dill, litet

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rejält saltat vatten. Spara kokvattnet.
  2. Borsta eller skölj kantarellerna rena från jord.
  3. Stek kantarellerna på hög värme i smöret med salt, peppar och en hel vitlöksklyfta.
  4. När kantarellerna fått färg så häll i grädde och kokvatten från pastan.
  5. Blanda pasta med kantarellerna och ost.
  6. Hacka dillen och strö över. Servera!