Den här lyxiga pizzan är perfekt att bjuda på till helgen! Gör en snabb och enkel pizzadeg och toppa med färsk vitlök och smörsteka kantareller + massor av smakrik ost. Hur gott som helst!
Ställ in en plåt eller pizzasten högt upp i ugnen.
Blanda alla ingredienserna till pizzadegen i en köksmaskin eller i en bunke. Blanda i ca 10 minuter eller tills degen släpper från bunken.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd.
Placera bottnarna på bakplåtspapper och låt vila under bakduk i 15 minuter.
Under tiden steker du svampen. Lägg svampen i en kall panna och sätt på värmen på medelhög. Låt all vätska komma ur svampen och koka bort/in igen och lägg därefter ner 3 msk smör och stek krispigt. Salta och peppra.
Bred ut ett tunt lager crème fraîche på bottnarna. Lägg ut vitlöken och schalottenlök och toppa med den rivna osten. Toppa med de smörsteka kantarellerna.
Ta ut plåten eller pizzastenen och lägg försiktigt över bottnarna. Grädda högt upp i ugnen i ca 5-10 minuter, tills de är färdiggräddade och allt fått fin färg.
Toppa gärna pizzan med lite färsk timjan och njut!