Kantarellröra med färskost

Kantarellröra med färskost
Foto: Tv4
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Kantarellröra med färskost

8 ingredienser

30 m

”Den här röran kommer att bli en favorit sommaren ut och en bra bit in på hösten. God även som mackfyllning eller varför inte för att blanda med pasta.” /Mattias Kristiansson

Ingredienser

portioner dl
  • 200 g kantareller
  • rapsolja, att steka i (eller mjölkfritt smör)
  • 200 g färskost (t ex mjölkfri)
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk persilja, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs kantarellerna i olja eller smör tills de har släppt sin vätska och fått färg. Skrapa över dem på en skärbräda och låt svalna. Hacka dem sedan så fint du kan.
  2. Blanda kantarellerna med färskost, finhackad schalottenlök, riven vitlök, persilja, salt och peppar.