Kantarellgrillspett med sojagrädde

koket.se
Kantarellgrillspett med sojagrädde NY
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Kantarellgrillspett med sojagrädde

7 ingredienser

45 m

Kantarellspett med lök och sojagrädde blir ett bra tillbehör till sommarens grillning.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 grillspett
  • 8 salladslökar
  • 32 kantareller [ca 300 g]
  • 3 msk vispgrädde
  • 2 msk soja
  • 1 msk rosmarin, grovhackad
  • salt

Gör så här

  1. Lägg grillspetten i blöt i minst 30 minuter om de är av trä.
  2. Skär varje salladslök i 4 bitar.
  3. Varva kantareller och salladslök på spett.
  4. Grilla runtom i ca 10 minuter så att löken blir mjuk. Salta.
  5. Koka ihop grädde och soja tills hälften återstår.
  6. Pensla spetten med sojagrädden mot slutet av grillningen.
  7. Lägg upp spetten på ett fat och pensla lite till.
  8. Servera spetten toppade med rosmarin.