Kantarelltoast

Kantarelltoast-Jonas
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Kantarelltoast

11 ingredienser

20 m

En kantarelltoast med stuvade kantareller, löjrom och gräslök sätter guldkant på hösten.

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 400 g kantareller
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk grädde
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe gräslök
  • bröd
  • 120 g löjrom
  • ev färsk timjan

Gör så här

  1. Fräs kantareller och vitlök i smör.
  2. Tillsätt mjöl, mjölk och grädde.
  3. Finhacka schalottenlök samt gräslök och vänd ner det i stuvningen.
  4. Smörstek brödet och toppa med kantarellstuvning, löjrom och lite extra gräslök.