Blanda risgryn, vatten, mjölk och salt till fyllningen. Sjud den sakta under lock i ca 50 minuter. Låt den kallna. Sätt ugnen på 225°. Smält 1 msk smör i 1 dl mjölk till pensling.
Deg: Arbeta samman vatten, salt och mjöl till en fast deg. Forma den till en rulle och skär den i 15 lika stora delar. Kavla ut varje bit till en tunn rundel, ca 14 cm i diameter. Stapla rundlarna på varandra med lite mjöl emellan vartefter de kavlas ut.
Borsta bort mjölet på en rundel i taget och lägg på en sked fyllning. Vik upp två motsatta kanter mot mitten så att lite av fyllningen syns. Vecka kanterna och resultatet ska bli likt en knubbig båt. Grädda pirogerna på bakplåtspapper i ca 10 minuter. Pensla dem med smörblandad mjölk och lägg ihop dem två och två mellan handdukar.
Hacka äggen och rör samman dem med smöret. Servera pirogerna ljumma med lite äggsmör ovanpå.