Örthonung

Örthonung
Foto: Daniel Herzell
Karin Fransson
Karin Fransson

Örthonung

3 ingredienser

Karin Franssons fina örthonung med smak av basilika och dragon.

Exempel på örter till honungen: basilika, citrontimjan, lite dragon. Gärna några blad citronverbena eller citronmeliss och någon matsked bronsfärgad fänkål eller körvel

Ingredienser

  • 500 g flytande akaciahonung
  • 1,5 dl blandade örter, hackade
  • 1 lime fint rivet skal (eller citron)

Gör så här

  1. Ställ honungsburken i kylen någon dag innan du ska göra örthonungen. Den ska vara kall när man mixar den med örterna.
  2. Häll honung och örter i en mixer. Mixa tills honungen är helt grön. Det tar 3–5 minuter.
  3. Häll tillbaka blandningen i honungsburken
  4. och sätt genast på locket. Förvara honungen i kylen. Den behåller nämligen sin gröna färg om den får stå kallt.