Rör samman alla ingredienser. Använd lite honung och socker, smaka av för rätt balans.
Frittata
Ansa och skär purjolöken i sneda skivor.
Fräs dem tillsammans med den rivna vitlöken i lite smör eller olja i ca 3 minuter utan att det tar färg.
Tillsätt spenaten och de hackade nässlorna och låt det fräsa med en liten stund tills spenaten fallit ihop.
Salta och peppra ordentligt och smaka av med lite socker och mycket lite riven muskotnöt.
Blanda ihop grädden med äggen och smula ner fetaosten i en bunke.
Häll detta över spenatröran i pannan och rör lite runt i den.
Sätt tillbaka pannan på spisen, låt frittatan stelna till lite lätt på medelstark värme, det tar ca 8 minuter.
Ta fram ett lock i samma storlek, lägg det på pannan och vänd om frittatan.
Låt den sedan glida ner i pannan igen och stek färdig i ca 3-5 minuter. Man kan även steka frittatan i ugnen på 200 grader tills den stelnad och fått lite färg på ytan.
Låt frittatan stå och vila några minuter innan den ska skäras upp i tårtbitar.
Fänkålsallad
Rör ihop ingefäran med citronsaften, honung, salt, peppar och lite kardemumma.
Ansa och skär fänkålen (spara den gröna fäkålsdillen) i mycket fina strimlor.
Skala päronet och skär även det först i skivor och sedan i fina strimlor eller riv det på den grova sidan av rivjärnet.