Borsta skockorna väl under rinnande vatten, skär de större skockorna i lite tjockare skivor och dem små får vara hela, de behöver inte skalas!
Rosta skockorna i ugnen. Blanda dem med lite rapsolja, timjan eller rosmarin, krossade vitlöksklyftor, salt och peppar och baka dem i ca 10-15 minuter.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt förpackningens anvisning.
Plocka av det gröna på grönkålen och förväll det i ca 5 minuter i saltat vatten. Häll av och spola av den med kallt vatten. Krama ur det mesta av vattnet och hacka därefter kålen lite lätt.
Skala och finhacka löken samt riv vitlöken.
Ta fram en rymlig gryta eller traktörpanna och fräs det hackade i lite smör på medelstark värme i 6-8 minuter, det får inte ta färg. Salta och peppra, tillsätt gärna en nypa socker, samt riv över lite muskotnöt.
Tillsätt crème fraiche och låt puttra några minuter. Vänd ner den kokta pastan och blanda väl.
Strö skockorna över den färdiga pastaanrättningen. Även här passar det med lite riven lagrad ost eller ädelost samt rostade hasselnötter.
Salta och peppra lammkotletterna och lägg en kvist rosmarin eller timjan på varje.
Linda slutligen 1 tunn skiva bacon runt om och stek dem sedan ca 3 minuter på varje sida.