Seafoodsallad i kaxig marinad

seafoodsallad
Foto: tv4

Seafoodsallad i kaxig marinad

Av: Katarina - Kalmar

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

Bläckfisk, pilgrimsmusslor och havskräftor i en marinad med sting i.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Sancerre les baronnes
Artikelnummer 32253
Ursprung Frankrike
Pilgrimsmusslor har en riktigt god vin-vän och det är sauvignon blanc. Bästa sauvignon är Sancerre – enkelt! Syran fixar hög kax-faktor.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg bläckfisk (sepia officinalis är den sort som är godkänd av WWF)
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 4 havskräfta

marinad

  • 2 dl rapsolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 msk citron, saft

Gör så här

  1. Koka bläckfisken 5 minuter i saltat vatten.
  2. Stek pilgrimsmusslorna i smör 1 minut på varje sida i en stekpanna.
  3. Rensa havskräftorna.
  4. Blanda alla ingredienserna till marinaden och lägg i bläckfisken, pilgrimsmusslor och havskräftorna. Täck med folie och låt marinera i tre timmar.