Pannacotta smaksatt med vanilj och limoncello

Pannacotta smaksatt med vanilj och limoncello
Foto: TV4

Pannacotta smaksatt med vanilj och limoncello

Av: Katarina Feltendahl

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Panacotta är en superenkel och snabb dessert att bjuda hungriga middagsgäster på till efterrätt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta smaksatt med vanilj och limoncello

  • 4 msk strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk citruslikör
  • blandad exotisk frukt

Gör så här

Pannacotta smaksatt med vanilj och limoncello

  1. Snitta upp vaniljstången på längden. Skrapa ut de småfröna och lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Lägg i hela den urskrapade vaniljstången tillsammans med strösocker och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda sakta.
  2. Lägg två gelatinblad i en skål med kallt vatten. Rör om gräddblandningen då och då. Efter cirka 15 minuter, lyft upp vaniljstången och låt gräddkrämen svalna något. Tillsätt citruslikören. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i krämen. Rör om sakta så de smälter. Fördela grädden i fyra små portionsformar.
  3. När gräddkrämen svalnat, plasta in formarna. På så sätt slipper du skinn på ytan. Ställ därefter in kallt i 4-5 timmar.
  4. Vid servering stjälper du upp pannacottorna på tallriken och garnera gärna med olika exotiska frukter som skurits i bitar. Frukter som passar är ananas, kiwi, physalis eller passionsfrukt.