Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Fisk pot au feu
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fisk pot au feu
19
Spara
Av:
Katja Palmdahl
Från:
Nyhetsmorgon
13
ingredienser
Ska du laga en fiskrätt, så laga denna.
Fransk mat
Grytor
Vardagsmiddag
Ingredienser
1 purjolök, strimlad (liten)
200 g morötter, slantade
200 g rotselleri, i tärningar
400 g potatis, i små bitar
1 msk smör (eller margarin)
1 förp saffran [0,5 g]
0,5 tsk curry
1 klyfta vitlök, pressad
3 dl fisk (tärning eller fond + vatten) (eller hönsbuljong)
2,5 dl mellangrädde
600 g blandad fisk (skinn- och benfri, t ex lax och torsk)
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Fräs grönsakerna i matfett i en gryta. Krydda med saffran, curry och vitlök. Slå på buljong och grädde. Låt grytan sjuda 10-15 minuter.
Skär fisken i bitar och lägg i grytan 4-5 minuter innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut