Kefta

Kefta
Foto: Tv4
Maria Zihammou profilbild ny
Maria Zihammou profilbild ny

Kefta

8 ingredienser

30 m

Kryddiga färsbiffar med smak av Marocko där man kan variera genom att använda lammfärs eller nötfärs och smaksätta med spiskummin, koriander och vitlök. I Marocko äter man färsbiffarna alldeles nygrillade med tomatsallad och nybakat bröd.

Ingredienser

portioner
  • 2 klyftor vitlök
  • 500 g lammfärs (eller nötfärs)
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, finhackad (eller koriander)

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken och lägg ner i en bunke.
  2. Tillsätt färsen och krydda med spiskummin, chiliflakes, paprikapulver och finhackad persilja (eller koriander).
  3. Krydda med lite salt samt peppar och blanda samman.
  4. Forma avlånga biffar av blandningen.
  5. Grilla biffarna över direkt värme tills de har fått fin färg och är genomstekta.
  6. Servera gärna med tomatsalsa och gott bröd.