Key lime pie med jordgubbar

POPULÄRT
Key lime pie med jordgubbar
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Key lime pie med jordgubbar

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

En smarrig key lime pie med kondenserad mjölk, jordgubbar och grädde gör sig fint som sött avslut på middagen.

Ingredienser

portioner

Pajbotten

  • 200 g digestivekex (går bra med glutenfria)
  • 150 g smör, smält
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 3-4 limefrukter, zest och saft (pressa så det blir 1 dl saft)
  • 5 äggulor

Servering

  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar
  • ev färsk citronmeliss (eller ätbara blommor)

Gör så här

Pajbotten

  1. Krossa kexen genom att lägga i en plastpåse och banka på den med en kavel, eller kör dem i en matberedare.
  2. Blanda kex, smält smör och salt och tryck ut i en springform (24 cm i diameter).
  3. Förgrädda pajbottnen i ugnen på 175 grader i 10 minuter, över under värme.

Fyllning

  1. Häll kondenserad mjölk i en skål.
  2. Tvätta limen och riv ner limezest i skålen.
  3. Pressa limen så du får ut totalt 1 dl juice och blanda ner den ihop med äggulorna.
  4. Häll blandningen på den förgräddade botten och baka av den på 150 grader över och under värme i 10 minuter. Låt svalna.
  5. Jag brukar ställa den varma fomrne på två kylklampar som är inlindade i en handduk, då svalnar snabbare och kan komma in i kylen.
  6. Ställ pajen i kylskåp när den är klar och låt den stå där minst 3 timmar, kan gott så längre.

Servering

  1. Vispa grädden fast och klicka ut på den kalla pajen.
  2. Dela jordgubbar och sprid ut dem ovanpå.
  3. Dekorera eventuellt med ätbara blommor och blad.