Rostas i svartvinbärsmarinad

POPULÄRT
Rostas i svartvinbärsmarinad
Foto: TV4
Kim Anderzon
Kim Anderzon

Rostas i svartvinbärsmarinad

Av: Kim Anderzon

Från: Klockan nio hos stjärnorna

14 ingredienser

1h

serveras med chili och råstekta rotfrukter. En klassisk söndagsstek i annorlunda tappning. /Kim Anderzon

Kim bjöd även på
Jordärtsskockssoppa
Citronglass

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g rostas
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 0,5 chilifrukt, hackad urkärnad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk koriander, hackad
  • 10 potatisar
  • 5 morötter
  • 2 palsternackor
  • 0,5 isbergssallad
  • 0,5 rossisallad
  • 0,5 galiamelon
  • små körsbärstomater
  • 8 färska myntablad (eller basilikablad)

Gör så här

Kött

  1. Salta, peppra och bryn köttet i en stekpanna.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Sätt in steken med en stektermometer.
  4. Steken är klar när innertemperaturen är 60 grader.
  5. Låt köttet vila i cirka 15 minuter.
  6. Skär sedan upp köttet i tunna skivor.
  7. Häll över all marinad.
  8. Kan serveras direkt eller kall.

Marinad

  1. Blanda ihop och häll över köttet.

Råstekt potatis

  1. Råstek potatis, morötter, palsternacka och krydda med salt och timjan.

Sallad

  1. Gör en vinegrettesås av olja, vinäger och örtsalt och häll över salladen.
  2. Servera allt tillsammans.

Vintips från Kim
Tamaron reserve 2005, artnr 72195