5 karameller, t ex gräddkola från werthers eller dumle
Till servering
kolasås
vaniljglass
Gör så här
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke, rör bara tills ingredienserna precis har gått ihop.
Fördela smeten i ugnståliga glas.
Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter tills kakan är fast i kanterna och lite vobblig i mitten.
Låt svalna helt i rumstemperatur. Ställ dem därefter i kylen i minst 4 timmar, helst över natten (ställer du dem direkt från ugn till kyl finns risk att glasen spricker).
Kolaflarn
Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme. Täck en plåt med bakplåtspapper.
Fördela karamellerna med mycket mellanrum mellan varandra på plåten.
Grädda i mitten av ugnen i 6-10 minuter. De är klara när de är bubbliga och gyllenbruna. Låt svalna helt och hållet på plåten.
Toppa kladdkakorna med med vaniljglass, kolasås och kolaflarn.