Laxtartar på grovt bröd

Laxtartar på grovt bröd
Foto: TV4

Laxtartar på grovt bröd

6 ingredienser

10 m

Enkel och god förrätt med limemarinerad lax och koriander. Serveras på ett hjärtformat grov bröd. Servera som snittar eller mindre förrätt!

Ingredienser

portioner
  • 150 g gravad lax, gärna i bit
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 kruka färsk koriander (eller dill)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 4 skivor grovt bröd

Gör så här

  1. Skär laxen i små bitar och lägg i en skål. Pressa över limesaften och blanda runt.
  2. Hacka koriandern/dillen fint och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela laxblandningen i fyra klickar och gör smörgåsarna en och en.
  4. Stansa ut ett hjärta i brödet med hjälp av en pepparkaksform och fyll hjärtat med laxblandningen innan du försiktigt lyfter upp formen och gör nästa. Dekorera med lite extra färska örter.