Klassisk lasagne med mild bechamelsås

Zeta Klassisk lasagne med mild bechamelsås
Foto: Zeta

Klassisk lasagne med mild bechamelsås

18 ingredienser

1,5 h

Få middagar slår väl en klassisk lasagne? Det kan dock vara lite tidskrävande. Med mild och god färdig bechamel går det snabbt och enkelt - hemlagad lasagne utan krångel!

Zeta Lasagneplattor
Zeta lasagneplattor 2024

Zeta Lasagneplattor

Zeta Lasagneplattor är bakade med durumvete för bästa smak och tuggmotstånd.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Lasagneplattor
  • 1 förp Zeta Bechamelsås
  • 1 förp Zeta Parmigiano Reggiano grovriven

Köttfärssås

  • 500 g nötfärs
  • 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 morot, finhackad
  • 1 stjälk stjälkselleri, finhackad
  • 2 msk Zeta Tomatpuré
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att göra köttfärssåsen. Bryn nötfärsen i olivolja. Tillsätt lök, vitlök, selleri och morot och fräs ytterligare en minut.
  2. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och vin. Koka upp.
  3. Häll i vatten, buljongtärning, lagerblad och torkad oregano. Låt puttra i 45 minuter. Smaka av med salta och peppar.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Ta fram en ugnsform och börja med att fördela ett lager bechamelsås i botten på formen. Lägg på ett lager plattor och sedan köttfärssås. Fortsatt varva tills formen är nästan full.
  6. Fördela bechemelsås på sista lagret och strö över parmesanost. Grädda i cirka 35-40 minuter.
TIPS!
Olivolja - därför är det bästa valet
Olivolja därför är det bästa valet header

Olivolja - därför är det bästa valet

Här hittar de goda fetterna - i dubbel bemärkelse!

Läs mer