Klassisk räkcocktail

koket.se
Klassisk räkcocktail
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Klassisk räkcocktail

14 ingredienser

En klassiker som aldrig går ur tiden. Handskalade räkor, ärtor, gurka, ägg och isbergssallad läggs upp i tjusiga cocktailglas och toppas med en underbart god Rhode Island-dressing.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner4
  • 1 kg räkor med skal, skalade
  • 4 ägg
  • 0,5 gurka
  • 0,25 isbergssallad
  • 1 dl frysta ärtor, tinade
  • 1 kruka färsk dill, till garnering
  • olivolja

Rhode Island

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 tsk cognac
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka äggen i 8 minuter. Häll av och låt svalna.
  2. Skala räkorna. Skär gurkan i 0,5 cm små tärningar. Strimla isbergssalladen.
  3. Vispa ihop majonnäs, gräddfil, chilisås, pepparrot och cognac. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och skär äggen i klyftor.
  5. Varva i cocktailglas räkor, ärtor, gurka, isbergssallad och ägg. Ringla över lite dressing och servera resterande i en skål vid sidan om. Droppa lite olivolja över och garnera med dillvippor. Servera genast.