Bruschetta med mozzarella, avokado och tomat

koket.se
Bruschetta med mozzarella, avokado och tomat
Foto: TV4

Bruschetta med mozzarella, avokado och tomat

Av: Jonas Hallberg

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

15 min

Den klassiska förrätten bruschetta får här en liten twist med avokado och buffelmozzarella.

Dryck
Rött Italienskt rödvin (sort: tbc).
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Jonas Hallberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1-2 avokador
  • 1 buffelmozzarella
  • 1 bifftomat
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • färsk basilika
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • olivolja
  • 4 skivor vitt lantbröd att rosta

Servering

  • avokado
  • basilika

Gör så här

  1. Hacka avokado, tomat, lök och mozzarella i lagom stora bitar.
  2. Blanda allt i en skål med pressad vitlök, hackad basilika, salt, peppar och lite olivolja. Låt allt stå och dra tills brödet är nyrostat och riktigt gyllenbrunt och superduperfrasigt!!
  3. Rosta brödet, servera röran på brödet med ett basilikablad och en liten avokadoskiva som dekoration. ENJOY!!