Ewerlöfs jordärtskockssoppa

koket.se
Ewerlöfs jordärtskockssoppa
Foto: TV4

Ewerlöfs jordärtskockssoppa

Av: Malin Ewerlöf

Från: Klockan nio hos stjärnorna

10 ingredienser

30 min

Jordärtskockssoppa med vitt vin är en vegetarisk förrätt som går hem hos de flesta.

Dryck
Ataraxia Chardonnay
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Malin Ewerlöf laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g jordärtskocka
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • smör
  • 1 dl torrt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2,5 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar

Garnering

  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Finhacka vitlöken.
  2. Fräs löken och vitlöken i smör i en kastrull.
  3. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar.
  4. Låt koka under lock i 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät.
  5. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera med timjan.