Indonesisk kycklinggratäng

koket.se
Indonesisk kycklinggratäng
Foto: TV4

Indonesisk kycklinggratäng

Av: Tobbe Blom

Från: Klockan nio hos stjärnorna

10 ingredienser

45 min

Het kyckling illusion med fruktexplosion à la magic! Tobbes gratäng på färdiggrillad kyckling, mango chutney, kiwi och färsk mango.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Fruktig öl, exempelvis S:t Annas kloster

Se Tobbe Blom laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 grillad kyckling
  • 1 grön paprika
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 1-2 tsk curry
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl mango chutney
  • ris (mängd efter behag)
  • 5 kiwis
  • 3 mango

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela kycklingen i bitar, strimla paprikan – lägg i ugnssäker form.
  3. Vispa grädden till ett löst skum, rör i vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll grädden över kycklingen och gratinera i 20 min eller tills rätten fått fin färg.
  4. Servera med ris och sallad av mango och kiwi.