Kycklingfrittata med rödlökssalsa

Kycklingfrittata med rödlökssalsa
Foto: TV4

Kycklingfrittata med rödlökssalsa

15 ingredienser

En snabb och god vardagsrätt som du slänger ihop på 20 minuter.

Ingredienser

portioner
  • 400 g urbenat kycklinglår
  • 300 g potatis, kokt
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl Milda mat
  • 1 dl riven ost, typ cheddarost
  • 2 tomater
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Rödlökssalsa

  • 1 rödlök (stor)
  • 1 limefrukt
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker

Gör så här

  1. Börja med att skala och strimla rödlöken fint och blanda med salt, socker och en pressad lime och låt stå helst några timmar.
  2. Skär ner potatis, lök och kyckling i mindre bitar och stek gyllene med rapsolja, salt och peppar.
  3. Vispa ihop vätska och ägg med salt och häll över kycklingen.
  4. Skiva tomaterna och lägg på, toppa med osten. Ställ in stekpannan i ugnen på 200 grader så den stelnar och osten får färg.
  5. Servera frittatan med rödlökssalsa.