Matjesillmacka

Matjesillmacka
Foto: TV4

Matjesillmacka

15 ingredienser

Sillmacka är inte bara klassisk svensk mat, utan också en av det nyttigaste man kan äta.

Ingredienser

portioner
  • 2 matjessillfiléer
  • 4 potatisar, kokta, skivade
  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 citron
  • 4 skivor grovt bröd
  • 1 msk färsk pepparrot
  • wasabi
  • dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek brödet.
  2. Skiva matjesillen.
  3. Stek potatisen i smör och olivolja, salta och peppra. Tillsätt soja, fisksås och citronjuice.
  4. Stek äggen till en äggröra. Salta och peppra.
  5. Bred ett tunt lager wasabi på brödskivorna. Lägg sedan på äggröra följt av potatis och sill.
  6. Toppa med skivad rödlök, dill och riven pepparrot.