I det här avsnittet får vi hänga med när Paul Svensson gör en provencalsk örtkruka och tillagar sommarens 'måste' - örtsmör. Men vad ska man tänka på när man köper örtplantor i butik? Slå på klippet och bli inspirerad!
Inspiration från Kökets trädgård: Örter och kryddor
Margarin var från början en blandning av smör och växtbaserad olja. en helt briljant idé med tanke på smak, konsistens och hållbarhet. Man får ett smakrikt smör med bredbara egenskaper när det är kallt. Min take blir en kombination av att ta hand om mycket örter och förädla dem till en knallgrön olja som sen mixas ihop med smör till ett underbart vårigt smör med toner av Provence. /Paul
Har du köpt örter från affären för att sedan snabbt se hur de slokar dagen efter? Här är tips hur du får örter från butiken - och plantaffären att leva länge!
Att alltid ha färsk basilika hemma är ju drömmen, eller hur? Tänk att enkelt kunna svänga ihop en pesto eller toppa en caprese, utan att behöva gå och handla. Här är några enkla tips att odla basilika hemma!
Kökets trädgård är ett odlings- och matprogram med prisade kocken och odlingsentusiasten Paul Svensson. Programmet visas varje fredag klockan 11:20 i Nyhetsmorgon.
Visste du att det är superlätt att grodda själv? Och hur nyttigt och gott det är med groddar och skott? Dessutom är det ett riktigt mysigt pyssel för båda stora och små - året om!
Att odla ärtskott hemma är lika roligt som enkelt! En perfekt aktivitet att samla barnen kring då du snabbt ser resultat - och det blir extra kul att ha det på smörgåsar och i sallader!
Att alltid ha färsk basilika hemma är ju drömmen, eller hur? Tänk att enkelt kunna svänga ihop en pesto eller toppa en caprese, utan att behöva gå och handla. Här är några enkla tips att odla basilika hemma!