Kokospannacotta med hallonpuré

Kokospannacotta med hallonpuré
Foto: TV4

Kokospannacotta med hallonpuré

Av: Olga - Falköping

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 m + 4 h

Pannacotta gjord på både grädde, kokosgrädde och kvarg. Sötad med stevia och toppad med hallonpuré, kokoschips och bär. Gott och nyttigt!

Dryck: Nivoie. Sött dessertvin Nr.7787
Blommig, pärlande, söt smak av inslag av fläder, päron, citrus och honung (2014)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 4 gelatinblad
  • 0,5 dl stevia sötningsmedel
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl kvarg

Hallonpuré

  • 250 g frysta hallon, tinade
  • 2 msk honung, flytande

Garnering

  • kokoschips
  • färska hallon
  • färska björnbär
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i lite vatten ca 5 minuter. Blanda stevia, vaniljstång, kokosgrädde och vispgrädde i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 1 minut.
  2. Ta kastrullen från plattan och låt dra i 15 min. Sila av vaniljstång. Rör ner gelatinet och kvarg. Häll upp blandningen i fyra små glas. Ställ i kylen ca 4 timmar.
  3. Tina hallonen, mixa slätt med stavmixer. Sila bort kärnorna i en nätsil. Blanda hallonpuré med honung.
  4. Toppa pannacottan med hallonpurén och kokoschips precis före servering. Garnera med färska bär och citronmeliss.