Kokt torskrygg med räkor, pepparrot och brynt smör

Kokt torskrygg med räkor, pepparrot och brynt smör
Foto: Tv4

Kokt torskrygg med räkor, pepparrot och brynt smör

Av: Per - Varberg

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1 h

Kokt torskrygg med räkor, pepparrot och brynt smör passar alltid som en festlig huvudrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar torskrygg (á 150 g)
  • vitt vin
  • lagerblad
  • salt
  • vitpeppar
  • 24 färskpotatisar
  • salt
  • 1 knippe dill
  • 30 g bladspenat
  • olja, till stekning
  • salt
  • 12 gröna sparrisar
  • 200 g färsk pepparrot, riven
  • 500 g räkor med skal
  • dill, efter smak
  • 500 g smör

Gör så här

  1. Koka torskryggen i vatten och vitt vin med lite lagerblad, salt och vitpeppar till cirka 45 grader.
  2. Koka färskpotatisen med salt och dill cirka 30 minuter.
  3. Smörstek spenaten i olja och salt och koka sparrisen några minuter.
  4. Skala räkorna. Riv pepparrot och blanda ihop med räkor och dill och toppa torsken med blandningen.
  5. Smält smöret i en kastrull på hög värme. Fortsätt att värma smöret under vispning tills det fått en gyllenbrun färg och nötig doft och servera med fisken.