Kokta morötter, broccoli och rostade solrosfrön

Kokta morötter, broccoli och rostade solrosfrön
Foto: TV4
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Kokta morötter, broccoli och rostade solrosfrön

6 ingredienser

20 min

Trevligt tillbehör där hälften av broccolin kokas och mixas till en len kräm och resten kokas lätt med morot. Toppa med knapriga solrosfrön.

Ingredienser

portioner
  • 400 g morötter, gärna knippmorötter
  • 1 broccoli
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk solroskärnor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär av knopparna på broccolin.
  2. Koka hälften av broccolin ordentligt mjuk i lättsaltat vatten. Mixa den kokta broccolin slät med lite av kokvattnet och rapsolja. Smaka av med salt
  3. Koka morötterna och resterande broccoliknoppar kort i lättsaltat vatten, gärna så att de har lite krispig kärna kvar.
  4. Rosta solrosfröna gyllenbruna i en stekpanna.
  5. Servera krämen ljummen med kokta morötter, broccoli och de rostade solrosfrön.