Blanda samman hasselnötsmjöl, maizena, florsocker och vaniljsocker i en bunke.
Blanda i smöret och arbeta ihop till en deg, blanda i ägg. Plasta degen och låt vila i kylen minst 15 minuter.
Tryck sedan ut degen i en pajform 20-24 cm, nagga botten och grädda på 200 grader 8-10 minuter, ta ut och låt svalna.
Kolafyllning
Rosta hasselnötter i ugnen på 180 grader i 10 minuter, ta ut och låt svalna lite innan du rubbar av skalen med en köksduk. Hackar hasselnötterna grovt.
Koka upp grädde, strösocker, glykos och ljus sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka sedan allt samman försiktigt på mellanvärme till 121-123 grader, rör lite. Har du ingen hushållstermometer kan du göra ett så kallat kulprov genom att klicka i lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Går den att forma till en kula efter 30 sekunder är den färdig. Ta bort från värmen och blanda i hasselnötterna.
Häll ut kolan i pajformen och låt stå ute i rumstemperatur minst 3-4 timmar tills den stelnat.
Topping
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladen. Låt stå i någon minut och blanda sedan med en slickepott ihop till en slät och fin tryffel.
Täck bunken med plast och låt tryffeln svalna i rumstemperatur 3-4 timmar, samtidigt som pajen stelnar.
Bred ut tryffeln jämnt över kolafyllningen, strö över lite flingsalt och servera.