Kolgrillad spetskål med äppelmajonnäs

Kolgrillad spetskål med äppelmajonnäs
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Kolgrillad spetskål med äppelmajonnäs

9 ingredienser

30 m

Kolgrillad spetskål med äppelmajonnäs, hasselnötter och riven parmesan är en enkel med riktigt härlig rätt! Testa att laga den redan till helgen som smart tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner

Kolgrillad spetskål

  • 1 spetskål
  • 50 g hasselnötter

Äppelmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2,5 rapsolja
  • salt
  • peppar

Servering

  • 30 g parmesanost

Gör så här

Kolgrillad spetskål

  1. Halvera spetskålen. Lägg den på en kolgrill, eller bryn med smör i en panna.
  2. Rosta hasselnötterna i en panna och hacka dem grovt.

Äppelmajonnäs

  1. Blanda ihop äggulor, dijonsenap och äppelvinägern. Tillsätt oljan sakta under vispning.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Lägg spetskålen på en tallrik eller ett stort fat.
  2. Rippla majonnäsen över spetskålen och strö på hasselnötterna samt riven parmesanen.