Tillsätt alla ingredienser utom smöret och knåda degen i 2-3 minuter.
Platta sedan ut smöret till en platta och ställ i kyl ca 15 minuter och då vilar även degen i kylskåp, vik sedan in smöret i degen så lika mycket deg är runt hela smörbiten.
Kavla degen avlång och vik den 2 vik mot mitten, vrid degen och kavla åter ut degen och vik 2 vik mot mitten och upprepa detta ytterligare 1 gång
Låt degen vila ca 10 minuter i kylen mellan varje utkavling.
Till sist kavlas degen ned till ca 5 mm tjock. Skär ut fyrkanter och vik dem likt ett kuvert mot mitten och tryck till ordentligt i mitten.
Låt wienerbröden jäsa ca 3,5 timmar under duk. Baka sedan i 210 grader i ca 15-18 minuter.
Fyllning
Blanda mandelmassa med vaniljkräm väl, så inga klumpar bildas tillsätt sedan kardemumma och vanilj. Spritsa sedan i mandelfyllning.
Servering
Vispa 1 l grädde med lite florsocker och ställ i kylskåp. Dela sedan wienerbrödet så du får ett lock. Spritsa sedan i mandelfyllning. Spritsa vispad grädde på bullen och toppa med locket. Serveras direkt.