Konfiterad Karljohansvamp

Konfiterad Karljohansvamp
Foto: Tv4
Johan Backéus
Johan Backéus

Konfiterad Karljohansvamp

7 ingredienser

Enkelt recept på hur du konfiterar Karljohansvamp. Konfiterar innebär att du kokar eller konserverar en råvara i fett vilket ger en djupare smak.

Ingredienser

  • 200 g karljohansvamp
  • 1,5 dl matolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 kvistar timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 korn rödpeppar, krossade
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dela karljohanssvamparna på längden och krossa vitlöksklyftan.
  2. Blanda sedan alla ingredienser i en kastrull eller ugnsfast form och tillaga dem i ugnen på 95C i ca 2 timmar.
  3. Häll sedan upp i en burk, sätt på locket och låt svalna. Oljan som svamparna tillagats i är jätte god att steka i eller ha i sallader.