Plockig grillrätt där fläskkarré först läggs i en koreansk soja- och chilimarinad med rivet päron i för att sedan läggas på grillen. Till serveras grillad, marinerad svamp, böngroddar och kimchi.
4 skivor fläskkarré [á 200 g köp hel bit fläskkarré 800 g]
4-5 kungsmussling, i tjocka skivor (eller portabello)
1 dl koreansk soja (eller japansk)
3 msk strösocker
2 msk sesamolja
1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta)
1 päron, rivet
3 msk vitt vin
3 klyftor vitlök, pressad
rapsolja, till stekning
Sesamsås
3 msk doenjang (koreansk sojabönspaste, typ miso)
3 msk gochujang (koreansk chilipasta)
1 msk vatten
2 tsk sesamolja
1 salladslök, fint skivad
2 tsk sesamfrön, rostade
sesamböngroddar
150 g böngroddar
1,5 tsk salt
2 tsk sesamolja
2 tsk sesamfrön, rostade
Till servering
3 dl koreanskt ris (eller japanskt ris)
2 krukor krispsallad
kimchi
chilifrukt, skivad
vitlök, rå
Gör så här
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Skär svampen i tjocka skivor.Lägg svampen i en form och pensla med marinaden.
Blanda resterande marinad med köttet. Låt stå i minst 30 minuter, gärna över natten.
Blanda ihop alla ingredienser till sesamsåsen och lägg i en liten skål.
Lägg böngroddarna i en bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över böngroddarna. Skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag.
Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Stek köttet i en riktigt het panna i rapsolja eller lätt på grillen. Stek eller grilla svampen.
Skär köttet i skivor. Servera med sås och ris i salladsblad samt kimchi och böngroddar. Ät gärna med händerna!