Kornella

Kornella
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Kornella

10 ingredienser

1 h

Paella på nakenkorn, också kallat nordens ris. Marie lagar en stor sats kornella på ett stor stekfat med grönsaker som är i säsong och vegetarisk tempe. Tips! Här hittar du Maries recept på tempe >>

Ingredienser

portioner
  • 8 dl nakenkorn
  • ca 2,5 kg grönsaker (t ex zucchini, purjolök, äpple, paprika)
  • tempeh
  • 1 g saffran
  • 4 klyftor vitlök, finhackad
  • svampört
  • ev 1-2 chilifrukter, finhackad
  • torrt vitt vin
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg nakenkornet i blöt över natten. Låt rinna av.
  2. Skär grönsakerna i mindre bitar.
  3. Stek grönsakerna tillsammans med bitar av tempen i olja på ett stort stekfat. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Fyll på med rapsolja i stekfatet och häll i nakenkorn. Tillsätt saffran, vitlök, salt, vatten och vin så att kornen får lite att koka i.
  5. Marie använde även sin svampört som växer i växthuset som smaksättare. Andra smaksättare kan vara buljongtärningar eller fond. Tillsätt även lite chili om du gillar lite hetta.
  6. Späd med lite mer vatten och vin så att det hela tiden kan koka i lite vätska. Låt koka tills du känner att kornen är mjuka med lite lagom tuggmotstånd och det mesta av vätskan har kokat in.
  7. Häll i de stekta grönsakerna och tempen. Rör om och smaka av med salt