Koka upp ättika, soja, socker och vatten i en kastrull. Låt kallna helt. Sätt ugnen på 250 grader.
Gnid in aubergineklyftorna med olja. Lägg dem i en ugnssäker form.
Rosta dem i ugnen tills de är helt mjuka rakt igenom och fint gyllenbruna. Lägg de rostade klyftorna direkt från ugnen och supervarma rakt ner i den kalla sojalagen, låt svalna helt.
Korngrynsrisotto
Sätt ugnen på 200 grader. Sprid ut korngrynen på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen ca 10 minuter, rör om då och då i grynen under rostningen.
Fräs lök och vitlök i olja i en stor stekpanna. Tillsätt svampen och höj värmen, låt fräsa hårt i pannan.
Häll i de rostade korngrynen och fräs med en stund, sänk värmen något. Häll i buljongen och låt koka i ca 25 minuter tills korngrynen är färdigkokta eller efter anvisning på paketet.
Rör ner riven parmesan, smör och hackad persilja. Smaka av med salt.
Vid servering lägger du upp den krämiga korngrynsrisotton i en halvdjup tallrik och toppar med aubergine, krasse och riven parmesan.¨