Korv och våffla

Korv och våffla
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Korv och våffla

13 ingredienser

25 m

I filmen Jalla Jalla så äter dom "våffla med korv". Ända sen jag såg den filmen första gången har jag varit sugen på att testa detta, men det var först nu jag kom mig för, och det är inte sista gången. Så mycket godare än korv med bröd. /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 4 våfflor, gärna med bovete
  • 4 grillkorvar
  • smör, att steka i

chilimajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 chilifrukt, finhackad (eller 1 msk sriachasås)

Tillbehör

  • rostad lök
  • senap
  • chilimajonnäs
  • rucolasallad (eller bladspenat)

Gör så här

Chilimajonnäs

  1. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål. Tillsätt oljan först droppvis, och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Smaksätt med finriven vitlök, salt och chili.

Korv och våffla

  1. Stek korven i lite smör. Lägg korven på en våffla, toppa med valfria tillbehör. Vik ihop och njut!