Kotletter som i Lyon

Kotletter som i Lyon
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kotletter som i Lyon

7 ingredienser

När något är lagat a la Lyonnaise, det vill säga på Lyonbornas vis, så betyder det alltid lök och vinäger. Lyon är en stad i Frankrike som brukar kallas Frankrikes visthusbod för sitt goda kök och matglada humör. Servera kotletterna med majs eller kokt potatis och en sallad.

Ingredienser

portioner
  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk dragon
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk vinäger
  • 0,75 dl nötbuljong
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt och peppar, bryn dem i en panna.
  2. Sänk värmen, lägg i lök, slå på buljong och vinäger.
  3. Låt sjuda under lock ca 10 minuten.
  4. Serveras med urgröpta tomater fyllda med majs. Lägg en smörklick på majsen och sätt in i ugnen 5 minuter i 225 grader.