Saftiga och fantastiskt goda köttbullar gjorda av kocken Niklas Ekstedt efter den legendariska kocken Tore Wretmans mammas recept. Tips! Här hittar du ett klassiskt recept på pressgurka.
Bryt brödet i mindre bitar (ta bort ev kanter om de är hårda) och lägg i en bunke. Tillsätt grädden och låt stå och dra. När brödet börjar luckras upp så mosa det med en gaffel i bunken.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i smör i en stekpanna.
Blanda färserna ordentligt i en bunke. Lägg i löken och brödmassan samt ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda allt väl. Rulla köttbullar av smeten.
Stek köttbullarna i omgångar på medelvärme i smör i en stekpanna med höga kanter. Lägg köttbullarna åt sidan.
Tillsätt grädde, kalvfond och ev collorit i pannan. Låt koka ihop något. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och koka ihop med såsen. Smaka av med salt och peppar. Det går också bra att servera sås och köttbullar separat om man föredrar det.