Köttfärsfyllda cannelloni

Köttfärsfyllda cannelloni
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttfärsfyllda cannelloni

14 ingredienser

Cannelloni är namnet både på tjocka rör av pastadeg och på den maträtt man kan laga av dem. Själva ordet cannelloni betyder också rör. Rören fylls, läggs i en form, täcks med en sås och gratineras i ugnen. Cannelloni är väldigt italienskt.

Ingredienser

  • 12 cannellonirör
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl gratängost, riven

Fyllning:

  • 250 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja, till stekning
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk salvia
  • 0,5-1 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 3 msk crème fraîche
  • 2 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Koka cannellonirören enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av.
  2. Häll de krossade tomaterna i en kastrull och koka ihop dem något. Skala och finhacka lök och vitlök. Värm olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och nötfärs. Ta pannan från värmen, rör ner oregano, salvia och tomatpuré. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.
  3. Blanda ner crème fraiche och parmesan i färsblandningen och fyll cannellonirören. Lägg cannellonin i en smord ugnssäker form, häll över tomatkrosset och strö över gratängosten. Gratinera ca 30 minuter i ugnen till fin färg.