Hovmästarsås: Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under kraftig omrörning. Såsen ska bli blank och tjock. Om oljan tillsätts för fort kan såsen lätt skära sig. Rör ner finhackad dill.
Rensa så här: Lägg krabban på rygg med stjärtfenan mot dig. Vik upp stjärtfenan mot dig och bryt av den. Vik klorna in mot mitten av krabban och vrid av dem genom att dra dem mot dig. Bryt loss kroppen från ryggskölden genom att pressa upp den från bakkanten med båda tummarna. Ta bort gälarna. Vrid ryggskölden så att ögonen ligger mot dig. Pressa med båda tummarna ner munnen precis bakom ögonen tills det hörs ett klick. Lyft munnen långsamt rakt upp ur skölden. Då följer magsäcken med automatiskt.
Ät så här: Dra ur hinnan som omgivit kroppen inuti ryggskölden. Skrapa ur allt som finns i skalet. Där finns det mörka köttet med mjuk, krämig konsistens och kraftig smak. Klorna knäcks med nötknäppare eller krossas lätt med en hammare. Rensa kroppen genom att snitta in mot mitten längs med öppningarna där fötterna fanns. Bryt upp överdelen så att hålrummen öppnas och köttet kan petas ur.