300 g färskost (helst Philadelphia för den är mest stabil)
100 g crème fraîche
100 g Västerbottensost, fint riven
200 g kräftstjärt, grovt hackade
1 dl dill, hackad (färsk eller frusen)
2 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
salt
peppar
Servering
100 kräftstjärtar
krondill
Gör så här
Botten
Bryn smöret och låt det svalna något.
Lägg brödet i en mixer och mixa till smulor.
Blanda samman brödsmulorna med det brynta smöret.
Lägg brödet i botten av en form med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter. Tryck till brödet så att det blir en jämn och fast botten. Använd gärna tårtplast för en finare kant.
Cheesecake
Vispa ihop färskost och crème fraîche till en jämn och fast massa.
Vänd i fint riven ost, hackade kräftstjärtar, dill, dijonsenap och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut blandningen på kavringsbotten och stryk till en jämn yta.
Ställ cheesecaken i kylen i 3-4 timmar tills den har satt sig.
Lossa cheesecaken från formen. Dra med den platta ytan på en kniv eller en palett runt kanten så att den blir jämn.
Servering
Lägg kräftstjärtarna som en krans på toppen av cheesecaken och dekorera med krondill.