3 msk kimchispad (från en äldre kimchi, köpt går bra)
Kräftdumplings
1 gul lök
2 klyftor vitlök
300 g kantareller, stekta (väg efter de är stekta)
300 g kräftstjärt
1 förp wontonplattor
salt
olja
smör
Krondillsponzu
2 dl japansk soja
1 dl limejuice
2 klyftor vitlök
1 msk honung
1 knippe krondill, stjälkarna
Gör så här
Zucchinikimchi
Hyvla zucchinin i tunna skivor, 2 mm på en mandolin.
Väg upp alla ingredienser i en steriliserad glasburk. Skaka om och låt stå i ca 10 dagar.
Sätt en gummisnodd några varv runt ”låset” så har du garderat dig från eventuellt kladd som kan uppstå under fermenteringen, lite likt en surdeg. Det går ännu bättre att vacuumförpacka om du har möjlighet till det.
Använd kimchin som smaksättare i såsen.
Kräftdumplings
Finhacka lök och vitlök.
Svetta löken i en stekpanna med olja.
Tillsätt smör och därefter kantareller. Stek tills hattarna börjar bli brynta.
Mixa blandningen slätt i en matberedare och låt svalna.
Mixa därefter i urkramade kräftstjärtar.
Smaka upp med salt.
Fukta kanterna på wontonpappret.
Klicka i fyllning i mitten.
Sicksacka toppen och nyp ihop.
Förvara de färdiga dumplingsen i kylen tills buljongen är klar.
Krondillsponzu
Sjud upp ingredienserna och låt sedan svalna i 1 timme i kylen.