Kräftsoppa med sting och ostflarn

koket.se
Kräftsoppa med sting och ostflarn
Foto: Tv4

Kräftsoppa med sting och ostflarn

Av: Pia - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

20 m

Vad är väl festligare än en kräftsoppa till förrätt? Servera den med spröda ostchips så kan det bli en fullpoängare!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Pia - Malmö laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kräftsoppa

  • 1 morot (stor)
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 500 ml vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g kräftost
  • salt
  • svartpeppar
  • dill
  • 500 g skalade räkor

Västerbottensflarn

  • Västerbottensost

Gör så här

Kräftsoppa

  1. Riv moroten grovt och hacka chilin. Bryn det sedan lätt i smör.
  2. Strö över vetemjöl.
  3. Häll över vatten och smula i buljongtärningen.
  4. Rör i crème fraîche och kräftost. Låt sedan koka ihop i 5 minuter.
  5. Smaka av med salt, peppar och dill.
  6. Lägg upp räkor i djupa tallrikar och slå soppan över.
  7. Servera med västerbottensflarn!

Västerbottensflarn

  1. Lägg en eller flera ringar med västerbottensost på ett bakplåtspapper.
  2. Smält osten i ugnen på 200 grader tills den fått en gyllene färg.