Pizza med Kråkes bästa toppingtips

Pizza
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Pizza med Kråkes bästa toppingtips

20 ingredienser

1h 25 min

När man gör pizza kan man improvisera. Välj dina egna favoriter och varva skinka, starka korvar, grönsaker och ost.

Ingredienser

portioner

Pizzadeg

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 500 g vetemjöl
  • 1 msk salt

Tomatsås

  • 1 förp tomat
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • basilika

Förslag på topping

  • kronärtskocka, i olja
  • parmaskinka
  • skivor tomat
  • oregano
  • stark korv
  • getost, feta eller gorgonzola
  • mozzarellaost
  • riven ost
  • pinjenötter
  • rucolasallad
  • chiliolja

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnen till 37 grader, häll ner det i bunken och rör tills jästen löser sig. Tillsätt olja, salt och mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt cirka 1 timme.
  2. Skala under tiden lök och vitlök. Hacka löken fint och fräs i olja, tillsätt tomater och pressa i vitlök. Smaka av med salt, peppar och basilika och mixa sen slätt.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. När degen är färdigjäst, baka ut den till tunna pizzabottnar och lägg på oljade plåtar. Bre på tomatsås och lägg på önskad fyllning.
  5. Baka i ugn på 250 grader i cirka 10 minuter, men passa så att den inte mörknar för mycket.
  6. Toppa gärna med en näve ruccola och lite chiliolja.