Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Bryn hastigt på hög värme i olja i en stekpanna tills de fått lite färg.
Stek svampen på hög värme i stekpannan tills de fått fin yta. Ställ åt sidan. Lyft upp och lägg åt sidan tillsammans med svampen.
Stek lök i olja i en gryta till den börjar få lite färg. Lägg i vitlök och ingefära och låt steka med i 1 minut.
Häll på vatten, soja, misopasta och fond. Tillsätt också morötter och potatis. Låt småkoka i 10 minuter under lock, och sen ytterligare 5 minuter utan lock.
Tillsätt crème fraiche, sesamolja och honung. Låt koka upp.
Tillsätt svartkål, den stekta svampen och fläskfilén i grytan. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera den mustiga grytan med kokt japanskt ris och toppa med salladslök och sesamfrön.