1 dl lagrad ost, riven (t ex prästost, pecorino eller vad du gillar)
0,5 citron
400 g pasta (valfri sort)
1 dl blandade frön, rostade (t ex solros-, pumpa-, lin- och melonfrön)
olivolja
salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Förväll kålen snabbt i kokande vattenoch låt rinna av i ett durkslag. Skala och riv vitlöken.
Mixa kålen med vitlök, 150 g ricotta, riven ost och 3–4 msk olivolja till en slät sås. Smaka av med citronsaft, salt och peppar – mixa igen.
Koka upp vatten för pasta i en kastrull för nu åker vi.
Kasta ner pastan i pastavattnet (1 msk salt per liter vatten) och koka ca 8 minuter, häll av vattnet när den är Al Pacino-dente (han är ju ganska hård). Spara ca 1 dl av pastavattnet.
Tjoffa ner grönkålssåsen i pastan och vänd runt. Tillsätt lite av pastavattnet för att justera konsistensen.
Skeda upp på tallrikar och fördela resterande ricotta och rostade frön på toppen.